solicita oferta!

Grecia primeste turisti vaccinati

10 Martie 2021

Grecia va primi vara 2021  turiştii vaccinaţi sau pe cei care prezinta  test negativ sau au dobândit anticorpi.

Ministru grec al turismului, Harry Theocharis a declarat ca persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus vor putea vizita Grecia în vara 2021 , potrivit Reuters.

„Grecia este pregătită cu un protocol (sanitar) complet pentru vara 2021 şi intenţionează să-şi deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară”, a spus oficialul grec, într-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin).

„Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negativ pentru COVID-19”, a precizat ministrul grec. Totuşi, turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii, a adăugat Harry Theocharis.

El a mai menţionat că, odată ce se va încheia vaccinarea persoanelor vulnerabile, în Grecia angajaţii din sectorul ospitalităţii vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 şi în plus în rândul acestora vor fi efectuate testări frecvente, transmite Agerpres.